sushiordbog

Sushi ordbog

Nigiri
Nigiri er risboller med fiskestykker og et strejf af wasabi. Nigiri betyder finger og symboliser egentlig risbollens størrelse. En Nigiri bør nemlig ikke være længere end en lillefinger, så du kan spise den i en bid.

Makiruller
Makiruller er marineret ris med forskelligt fyld, rullet i sprød tang. Maki fås i tre forskellige størrelser. Hosomaki (den lille), maki (den traditionelle) og futomaki (den store). Dertil kommer uramaki, hvor risen udgør det yderste lag, og tangen er puttet indeni.

Gari
Gari er syltet ingefær, som du spiser efter hver bid sushi. Gari renser ganen, så du hele tiden er klar til en ny smagsoplevelse. Samtidig er Gari godt for fordøjelsen.

Wasabi
Wasabi er en grøn japansk pasta fremstillet af en slags peberrod. Det er stærkt og skal anvendes i meget små mængder. Den bruges både i tilberedning og servering af sushi, men kan også bruges i dressinger og marinader.

Noritang
Tang er en af verdens ældste råvarer og indeholder flere vitaminer og mineraler end nogen anden fødevare. Til sushi bruges Noritang, der er presset i kvadratiske plader, til Makiruller. Noritang dyrkes, hvor salt og ferskvand mødes og høstes om vinteren, hvorefter den renses og tørres i solen.

Risvineddike
Risvineddike er en eddike lavet på ris, der bruges til at marinere sushirisene med. Eddiken kan også bruges i dressinger.

Mirin
Mirin er sød risvin, der kan bruges i saucer, dressinger og marinader.

Miso
Miso er et koncentrat lavet af soyabønner, byg og salt. Miso anvendes i supper og i dip til grøntsager. Miso siges at være gudernes gave til mennesket, som sikrer dig lykke, et godt helbred samt et langt liv.

Sake
Sake er risvin, som japanerne drikker til sushi. Sake er egnet til alle former for fisk, og du bør drikke den varm/tempereret eller iskold.
Indkøbskurv
...er tom!


Yutaka Sushi Bar Herning
Fonnesbechsgade 9
Tlf: 9712 7090